[vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”80″ overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]

Wat is ZwangerFit?

 ZwangerFit®  is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de lessen geeft een speciaal opgeleide Fysiotherapeut training zodat de conditie behouden blijft waardoor klachten en fysieke ongemakken kunnen worden voorkomen.

Fit zijn en fit blijven

Dat kan ook tijdens en na de zwangerschap. Het is waar ZwangerFit® voor staat. De Fysiotherapeuten die deze cursus geven hebben een ZwangerFit® – opleiding gehad. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. De zwangeren blijven door deelname aan een cursus ZwangerFit® ook tijdens en na de zwangerschap fit en vitaal.

Voor wie?

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan ZwangerFit®. Vanaf de 12e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Vier weken na de geboorte van de baby kan worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de behoefte van de klant.

Intake

ZwangerFit® start met een intake door de docent. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cursusinhoud.

Cursusinhoud

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen. Afhankelijk van de tijd, ruimte en invulling van de ZwangerFit® docent kan er tijdens de actieve lessen gebruik worden gemaakt van fitness apparatuur of klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. De actieve lessen

worden afgewisseld met theorielessen. Tijdens deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat.

Partners zijn welkom bij een aantal van de theorie lessen.

Kosten

De kosten voor dit programma bedragen €41,- per maand. Dit is inclusief de intake en de theorielessen. In sommige gevallen wordt (een deel van) de cursus vergoed door de zorgverzekering.

Wanneer?

De lessen worden gegeven op donderdagavond van 19:30 tot 20:30 uur.

Het resultaat?

Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_row_inner text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ width=”1/4″][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ width=”3/4″]
Caroline

Caroline

Zwangerfit-docente

[vc_column_text]Proefles aanvragen[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][/vc_column][/vc_row]